БНРКадър РТ Борозу Дарагахи Интерпол обяви, че по молба на ливанските власти

...
БНРКадър РТ Борозу Дарагахи Интерпол обяви, че по молба на ливанските власти
Коментари Харесай

Интерпол изпраща екип от международни експерти в Бейрут

БНР

Кадър РТ Борозу Дарагахи 

Интерпол разгласи, че по молба на ливанските управляващи изпраща екип от интернационалните специалисти по идентифициране на жертви на мястото на смъртоносните детонации в Бейрут, съобщи Франс прес.

" Опитът на Интерпол може да бъде от огромна изгода на управляващите в страната и ние ще продължим да оказваме цялата нужна помощ на Ливан ", съобщи генералният секретар на Интерпол Юрген Щок.

В изказване на интернационалната организация за полицейско съдействие се показва, че няколко дни след нещастието, към момента са в доста хора не престават да са в неопределеност. Експертите на Интерпол се изпращат на територията на страни членки по тяхна молба в случаи на естествени бедствия, злополуки или атентати.

Междувременно Световната здравна организация прикани за набирането на 15 милиона $ в помощ на Ливан, след опустошителната детонация в столицата Бейрут от вторник, съобщи Ройтерс. При гърмежа, който умъртви 150 души и рани над 5000, са унищожени и няколко контейнера с медицински материали на СЗО, в това число защитни дрехи и маски за лекарите, борещи се с Covid-19.

Съединените щати към този момент дадоха обещание 17 милиона $ първична помощ за Ливан и най-много за организацията на Червения кръст в страната. В известие на американското посолство в Бейрут се показва, че скоро ще бъде оповестена и спомагателна поддръжка.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР